Dierencoaching: 

In kracht met je dier


Voor honden, paarden, andere dieren en eigenaar :) 

Dier & mens in balans

Dat honden van ver angst bij iemand voelen is geweten, honden kunnen zelfs kanker, epilepsie en suikerdaling waarnemen nog voor er symptomen zijn... wat wij vergeten is dat ze ook emoties waarnemen van het gezin of hun baasje en natuurlijk hebben ze ook hun eigen gevoelens en trauma s dat zich kan uiten in fysieke problemen of gedragsproblemen.

Ben jij de leider of beschermt de hond jou ? wat heb jij  nodig om grenzen te kunnen stellen zodat je meer in je kracht komt ..

Via coaching technieken met kegeltjes die representant staan voor bepaalde personen of blokkades worden de oorzaken duidelijker waardoor ze gerichter aangepakt kunnen worden. Dit kan d.m.v. de hond zelf die vaak al toont waar het probleem zit door bv steeds aan 1 kegel te gaan liggen. En indien het moeilijk is om de hond te gebruiken is het voldoende om wat haar van het dier mee te brengen en gebruiken we de paarden om te tonen wat er nog niet in het bewuste zit. 

Naast deze opstelling bekijken we welke (vaak kleine ) aanpassingen al grote verschillen kunnen maken...

Zijn er nog onuitgesproken zaken met je overleden dier dan kan een opstelling ook verheldering brengen

Ook kunnen we even ondersteunen met kruiden, orthomoleculaire of andere om zich beter te laten voelen


In kracht met je paard

Paarden

Hoe sta jij bij je paard ? Ben jij onzeker over het gedrag van je paard of maak jij je paard onzeker ? 
Wat spiegelt jouw paard ? Ben jij de leider of wil je het maatje zijn?

Paarden kunnen net zoals honden gevoelig zijn voor onze gevoelens. Ze zullen bv onrustig zijn als eigenaar onder stress zit en rustig als de eigenaar ontspannen is. Net als mensen kennen ze angst, jaloersheid, verdriet, verlatingsangst, vreugde en nog zoveel meer... Een trauma tijdens het opleren of bij het loslaten van de moeder kan later gedragsproblemen geven. Fysieke problemen kunnen ook gevolg zijn van emotionele spanning bv paard is angstig voor een ander paard dat de stal ernaast zit en hierdoor kunnen maagontstekingen ontstaan... Meermaals komen we ook tegen dat de klacht van het baasje ook een klacht wordt bij het dier ( rechter knie eigenaar en rechter knie dier)

De wonderlijke resultaten bij coachen van mensen via paarden is reeds gekend bij velen. Ze voelen kleine trillingen aan en nemen kleine signalen gewaar waar wij niet bewust van zijn. Hierdoor zijn ze goed geschikt bij het coachen. Bij een probleem met je paard kan je wat manen uittrekken en dit is voldoende om een opstelling te doen over jouw paard. We laten ons begeleiden door de paarden en jouw gevoel. Uiteindelijk is er geen grotere wijsheid dan de wijsheid van het gevoel.

getuigenissen

Theo is nu 3jaar geleden bij ons gekomen met een grote rugzak, voorste poot verbrijzeld, achterste teentjes gebroken en volledig getraumatiseerd... Met heel veel liefde en geduld hebben we het vertrouwen van Theo kunnen winnen. Maar er bleef altijd een soort afstand en vooral ook veel angsten... Bij Elke een afspraak gemaakt voor een opstelling . Theo was er zelf niet bij, maar ik had wat haren verzameld en deze in mijn broekzak verzameld. De opstelling was echt wel heel speciaal en ik voelde zijn verdriet en angsten. Uiteindelijk werd duidelijk waar die angsten vandaan kwamen en wat hij nodig had om ons echt volledig te vertrouwen.... En het mooie was.... toen ik thuiskwam was Theo anders. Sindsdien heeft hij niet meer die echte angstaanvallen gehad. Omdat wij nu ook met andere ogen naar hem kijken, reageert hij ook anders naar ons. Hij wordt met de dag meer en meer zelfzeker en laat meer en meer zien wie hij echt is.... die opstelling heeft voor ons duidelijkheid gebracht. Ik wist beter welke etherische oliën konden ondersteunen en helpen

Ik mocht vandaag, samen met mijn hond Amber, deelnemen aan een coachingsessie die werd gegeven door Elke Huypens.Emoties en gevoelens die moeilijk konden uitgesproken worden kregen meer duidelijkheid en structuur.
Door het aanbrengen van verschillende perspectieven kwam ik zelf tot bepaalde inzichten die ik zonder deze sessie niet zou gekregen hebben.
Het mooie aan het hele verhaal is vooral dat die inzichten worden vertaald door de emoties en gedragingen van mijn eigen hond.
Bedankt Elke om mij tot deze inzichten te brengen. Ik vond het zeer waardevolle voormiddag.

Met vriendelijke groeten

Lieve Hoet

Hey Elke,Zoals beloofd hierbij mijn testimonial voor de coaching met de paarden.Na een interessant opleidingstraject bij Elke werd dit afgesloten met een sessie coaching bij paarden.
Mijn paard Araab (kruising fries en shire) staat al enkele maanden serieus op de sukkel en we vinden niet direct van wat dat komt.Dus mijn vraag voor de coaching is wat er aan de hand is met mijn paard want ik wil ze terug volledig in orde hebben en zie ook af van het feit dat het niet optimaal gaat met haar (en mis ook de heerlijke wandelingen in het bos of op het strand met haar).Uit coaching kreeg ik dan de duidelijkheid dat Araab moe is, dat ze alles van mij overneemt en dat ik momenteel op een heel intensief moment in mijn leven zit waarbij mijn huidige job niet meer bij mijn waarden en normen past en daar was ik zo langszaam maar zeker al achter gekomen, maar hoe confronterend was het om vast te stellen dat Araab zo veel van mij wegnam en daardoor zelf last kreeg.Mijn huidige job is een eigen kantoor in de financiële dienstverlening en dat doe ik ondertussen al 22 jaar op een heel vrouwelijke energetische manier in een harde mannelijke zakenwereld… Het voelt niet meer goed… Ook dat kwam heel sterk naar boven dat ik niet langer in deze mannelijke energie hoef te blijven hangen en echt mijn vrouwelijke, liefdevolle en zachte energie mag inzetten en vooral ook liefde mag toelaten. Dat hebben de paardjes me zo intens laten voelen, de tranen rolden over mijn wangen, zo een verwarmend gevoel gaf dit...In deze mail 2 foto's van mijn paard : ene voor de coaching, andere na de coaching (en de coaching is niet eens met mijn paard gedaan, maar wel met de paarden bij Elke die meer dan 120 kilometers van elkaar staan)…
De ene foto is mijn paard voor de coaching, helemaal verkrampt voorbenen naar voor en achterbenen naar achter, zielig om een paard echt zo te zien staan…Andere foto is na de coaching… Beeld zegt meer dan 1000 woorden.Sindsdien doe ik elke dag een babbel met mijn paard en geef haar echt aan dat ze de last niet van mijn schouders hoeft te nemen, dat ik me bewust ben van wat er gaande is en dat ik de beslissing heb genomen om aan deze situatie grote veranderingen aan te brengen, maar dat ik even tijd heb om alles klaar en helder te krijgen…
Ze staat nu terug heel ontspannend en rustig op de weide en het doet me plezier dat te zien.Bij vragen waar ik zelf niet aan uit geraak ga ik haar hulp vragen, en dan geeft ze me duidelijkheid. Onze band is zoveel intenser geworden sinds we zo met elkaar omgaan, dus deze coaching heeft zoveel meer teweeg gebracht als enkel een antwoord op de gestelde vraag.Zo dankbaar en zo blij met deze ervaring.Bedankt Elke, je doet dat echt fantastisch.Rose


Fotogalerij